Gyógytornász, sportrehabilitációs tréner

Justin Napsugár

Justin Napsugár

Séta, mint teljesértékű mozgás aznapra?

2023. december 06. - Justin Napsugár, gyógytornász, rehabtréner

seta.jpg

Alkalmazottként azt viseltem a legnehezebben, hogy egész nap bent kellett lennem, amikor kint gyönyörű idő volt. Mire el tudtam volna menni sétálni, lement a nap, fáradt voltam, minden tele volt emberekkel.

😊Most megtehetem, hogy reggel vagy kora délelőtt tegyek egy sétát . Gyönyörű időben, hihetetlen frissítő levegőn, csodálatos környezetben . Akkor, amikor rajtam kívül egy lélek sincs kint. Mindenki dolgozik, iskolában van . Számomra ez a legnagyobb kincs , amit a lelki egészségemért tehetek. Ilyenkor teljesen kikapcsolok, megnyugszom. Emellett nagyon hálás vagyok, hogy kint lehetek.

👉Emlékszem, régen a suliban sokszor nyafogtunk, amikor kiparancsoltak minket az udvarra és talán a mai gyerekeknél ez még inkább így van. Már gyermekként belesüppedünk az ülő életmódba.

👉Ma már azt gondolom, milyen jó lenne, ha dolgozó felnőttként, alkalmazottként is természetes lenne, hogy a munkát kicsit megszakítsuk és ezt arra használnánk ki, hogy kimenjünk egy kicsit sétálni a természetbe.

👉Ha te elhagyhatod a munkahelyed nap közben és van rá lehetőséged, ügyintézés és bevásárlás helyett próbáld ki, hogy kihasználod az alkalmat egy testet átmozgató, gondolatokat összerendező, léleknyugtató, friss levegőt ajándékozó sétára . ❤

👉Ha pedig főnök vagy és megteheted, “zavard ki” az alkalmazottakat a friss levegőre nap közben és meglátod, hogy ha eleinte “nyafognak” is, hogy elúsznak emiatt a munkával vagy egyszerűen csak nincs kedvük, idővel talán egyre többen megérzik, hogy egy ilyen frissítésre szánt idő és energia többszörösen hozza meg az eredményét a munkában. 🙂 Frissebb agy, jobb összpontosítás, nyugodtabb lélek, több mozgás, jobb egészség, jobb életminőség . Számomra legalábbis ezt jelenti . 🙂

A bejegyzés trackback címe:

https://sunshinerehab.blog.hu/api/trackback/id/tr8118275033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása