Gyógytornász, sportrehabilitációs tréner

Justin Napsugár

Justin Napsugár

Te figyelsz a tested jelzéseire vagy inkább elnyomod őket gyógyszerekkel?

2023. december 06. - Justin Napsugár, gyógytornász, rehabtréner

gondolatebreszto1.png

Elsőre a B és a C esetben talán azt gondolod, "mi ez a baromság?".

Pedig a B eset megfelel annak, amikor teljesen abbahagyod az egyébként jóleső mozgást egy tünet miatt, azt gondolva, hogy ez egy sz*r, hisz csak fáj tőle és a te tested egyszerűen nem alkalmas arra, hogy sportoljon, inkább visszatérsz a nyugis, mozgásszegény életmódhoz.

Emellett körülbelül ennyit ér az a javaslat, hogy "ha fáj az ülőmunka, váltson munkahelyet. " Ahelyett, hogy rásózod a tüneted egy-egy munkára, tevékenységre, sportra, inkább figyeld meg részleteiben, hol csúszik el a dolog, sokszor egy-egy apró módosítás meghozza az eredményt. Bátran kérj segítséget!

C esetben pedig eltompítod a fájdalmad, azt gondolod, hogy meggyógyultál és mindent ugyanúgy folytathatsz, mint eddig. Majd csak akkor térsz észhez, amikor már "égési sérülést okozott a tűz" vagyis már nem csak egy kisebb fájdalmad van, hanem komolyabb sérülésed lesz és/vagy nem bírsz felkelni az ágyból.

Pedig csak hallgatnod kellene a testedre és ha jelez, megfigyelni, mi lehet a gond a kivitelezési technikádban, módosítani rajta és ha ezáltal elmúlik a tünet, bátran folytatni az aktív életmódot/ azt a munkát, tevékenységet, amit egyébként szeretsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://sunshinerehab.blog.hu/api/trackback/id/tr4418275007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása