Gyógytornász, sportrehabilitációs tréner

Justin Napsugár

Justin Napsugár

Mozgásszervi problémád van ? Kihez fordulj először?

Orvoshoz vagy mozgásterapeutához?

2024. május 21. - Justin Napsugár, gyógytornász, rehabtréner
Mi a fenének vannak gyógytornászok a világon ?
Na meg úgy egyáltalán belegondoltál már , hogy minek képződnek és dolgoznak az egészsèg visszaszerzését , megtartását és fejlesztését segítő emberek az orvosokon kívül
Csak amolyan kiskatonákként követik a parancsot vagy esetleg tudnak önállóan is gondolkozni és döntéseket hozni ?
 
Nem vagyunk doktorok és bizony , nem tudunk műteni , nem értünk úgy a gyógyszerekhez és sokminden egyebet nem tudunk, amit az orvosok igen .
Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy kevesebbet tudnánk, csupán mást tanultunk .
 
Arról a “másról“ , vagyis a mozgásrendszerünk csodálatos működéséről , a rá leselkedő veszélyekről és az őt igazán és hosszútávon védelmező és gazdagító , fejlesztő lehetőségekről viszont mi tanultunk sokkal részletesebben, széleskörűen és átláthatóan .
 
Amit már nem mondok ki, nem írok le egyenként , de ott van a “ rendben , köszönöm , hogy jelezted “ mögött a gondolataimban - amikor valaki beközli, hogy nem szándékozik többet jönni , mert az orvos más javasolt -, az az , hogy csak remélni merem , hogy tényleg elmúlik majd neki magától vagy a csodakenőcstől és majd nem fog újra jelentkezni egy krónikussá vált gyulladással és az ezzel járó fájdalommal , majd az emiatti mozgáskerülésből fakadó problémákkal , torzult mozgásmintákkal , esetleg egy pihentetés utáni , “meggyógyultam , mert nem fáj “ tévhiten alapuló örömből fakadó sportolás során szerzett újrasérüléssel ,na meg egy full felesleges kálváriával a háta mögött .
 
Ahogy eddig sem voltam , úgy továbbra sem vagyok sem orvosellenes , sem gyógytornászpárti , csupán a tapasztalataimat és az ezzel kapcsolatos érzéseimet írtam le .
Mi a célom ezzel ?Egyrészt az, hogy a probléma kiírásával oldjam az amiatti kollektív frusztrációnkat , hogy baromi nagy felelősséget veszünk magunkra egy ismétlődő történeteket pörgető és egyre rosszabb irányba haladó ellátórendszer miatt , ugyanakkor kevés az eszköz a kezünkben .
Másrészt az , hogy az egyik nagyon fontos eszközt, az őszinte kommunikációt kihasználva elősegítsem azt , hogy talán majd egyszer az emberek számára éppen annyira egyértelmű lesz , hogy mozgásszervi problémákkal mozgásterapeutához menjenek - akkor is , ha az illető nem orvos - , mint ahogy az is magától értetődő, hogy a kocsinkat meghibásodás esetén autószerelőhöz visszük , akkor is ha nem mérnök.
talan_majd_egyszer_az_emberek_szamara_eppen_annyira_egyertelmu_lesz_hogy_mozgasszervi_problemakkal_mozgasterapeutahoz_menjenek_akkor_is_ha_az_illeto_nem_orvos_mint_ahogy_az_is_magatol_3.png
Bízom benne , hogy előbb - utóbb nem csak a kocsink , hanem a testünk, lelkünk, egészségünk kapcsán is átlátjuk, hogy NEM A LEGMAGASABB VÉGZETTSÉGŰ , legnagyobb presztízzsel bíró szakemberhez kell fordulnunk a legtöbb esetben , hanem ahhoz, aki ABBAN A TÉMÁBAN A LEGRÉSZLETESEBB, LEGALAPOSABB TUDÁST KAPTA és a legszélesebb látókörrel szemléli a problémánkat , ugyanakkor a legcélravezetőbben tud rávezetni a megoldásra

A bejegyzés trackback címe:

https://sunshinerehab.blog.hu/api/trackback/id/tr5518409949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása