Gyógytornász, sportrehabilitációs tréner

Justin Napsugár

Justin Napsugár

Megdöbbentő : Aprópénzért megkaphatsz minden szükséges összetevőt a magas social media elérésekhez.

2024. február 16. - Justin Napsugár, gyógytornász, rehabtréner
Tudtad ? Számos oldal létezik, ahol aprópénzért lehet vásárolni szinte minden Social Media felületre like-okat, kommenteket , feliratkozókat, követőket .
 
Én eléggé megdöbbentem ezen . Azt eddig is tudtam , hogy vannak , akik megkérik az ismerőseiket , hogy kommenteljenek, indítsanak el beszélgetéseket vagy írják be , hogy milyen remek véleménnyel vannak az adott emberről vagy a termékről , szolgáltatásról.
Természetesen nekem is gyanús , amikor mindig ugyanazok az emberek vagy fura nevű kamuprofilok irkálják , hogy “ szuper “ , “ nekem bevált “ és hasonlók .
 
Na de ez , hogy például 100 like-ot lehet venni kb 400 Ft- ért , véleményem szerint ennél sokkal durvább , ugyanakkor kevésbé szembetűnő.
 
Hova tart a világ ? Vajon hány etikus tartalomgyártó feszeng amiatt , hogy ingyen , a szabadidejében igyekszik precíz, igazán értékes , tanító jellegű , gondolatébresztő , akár a hatásos szemléltetés oltárán kitárulkozó posztokat , videókat készíteni és nem érti , hogy miért nincs rá akkora igény , mint a 3 mondatos , 3 perces posztokra vagy a népbutító, csettintésre minden problémát megoldó varázseszközökre .Vajon hányan próbáljuk felvenni a versenyt és minden nap posztolni, akár többször , a megfelelő kulcsszavakat , ajánlott képeket használni azért , hogy az algoritmusok jó eléréshez segítsenek ?
 
Egyrészt mélységesen elszomorító, hogy manapság jelentős sikermérő lehet egy vállalkozó számára a like-ok, követők száma és elhisszük ( én is ) , hogy ezen múlik , hogy mekkora siker övezi a karrierünket , ez mutatja , hogy mennyire vagyunk ismert és elismert szakemberek , hány ember számára vagyunk példaértékűek és ha kiszállunk, elveszik minden , amit eddig felépítettünk .
 
Másrészt viszont bevallom , kicsit megnyugodtam . Az etikátlan elérés növelő eszközökkel úgy sem lehet felvenni a versenyt , olyan formában , hogy ne kéne szembe köpni magunkat , így hát nem is érdemes ezen görcsölni tovább .
 
Valójában , elnézve , hogy milyen kommentek vannak a több tízezer követővel rendelkező tartalomgyártók posztjai alatt , rájöttem , hogy ilyen nézőközönségre nem is vágyom .
 
Nincs szükségem több tízezer droidra ,akik valójában fel sem fogják, hogy mit akarunk üzenni , ugyanis kizárólag amiatt követnek , mert az önazonosságunkat eldobva igyekszünk az igényeknek megfelelő rövid , semmitmondó , bullshit tévhiteket igazoló, fröcsögésre vagy sipítozásra alkalmas vagy épp instant megoldásokat ajnározó “tartalmakat “ gyártani. Emellé esetleg azért figyelnek annyira , mert be is csapjuk őket pár kamu követővel, kommenttel, like-al , hogy lássák, mekkora királyok vagyunk , hisz akit ennyien néznek , az már csak jó szakember lehet .
nem_ertem_miert_csak_ennyien_like-oltak_pedig_a_leheto_legrovidebb_lett_megis_preciz_ertekes_humoros_es_meg_szelfit_is_tettem_bele.png
Legyen inkább csak pár száz ez a szám és növekedjen kis léptékben , de tudjam , hogy ez a szám nem csak igazi embereket rejt , hanem egyúttal olyan embereket , akik számára pont az az önazonos tartalom az értékes , érdekes és őszinte figyelemre méltó , amit mi erőlködéstől és megfelelési kényszertől mentesen , igaz szenvedéllyel nyújtani tudunk .

A bejegyzés trackback címe:

https://sunshinerehab.blog.hu/api/trackback/id/tr6518327337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása